Derksen ontmoet Derksen

Derksen ontmoet Derksen

                   Uitnodiging
PETER VAN DEN BRAKEN CENTRUM
         Derksen ontmoet Derksen
       13 januari t/m 4 maart 2018

 

 

 

 

Graag nodigen wij u uit voor de expositie van Chris en Theo Derksen. Vader en zoon zijn beiden in de kunst terecht gekomen, Chris als beeldend kunstenaar, Theo als fotograaf. Uniek is dat ze nu voor het eerst samen exposeren.
Chris, die dit jaar negentig hoopt te worden, is vooral bekend als beeldhouwer en schilder, maar toont nu een selectie uit zijn fraaie houtsneden. Bijzonder is dat hij deze houtsneden op groot formaat maakt. Zijn favoriete onderwerpen zijn naakten, landschappen en bloemstillevens. De inspiratie voor zijn landschappelijke voorstellingen haalt hij dicht bij huis, in zijn tuin in het buitengebied van Heeze, de Strabrechtse Heide en de Peel.
Theo Derksen, woonachtig in Nederweert, toont werk uit een aantal projecten. Hij fotografeert mensen in de openbare ruimte, overal ter wereld, van parken tot stedelijke omgevingen. Wat zijn bijzondere aandacht heeft is het contrast tussen de werkelijke omgeving en een illusie van de werkelijkheid. Zijn foto’s komen tot stand zonder gebruikmaking van Photoshop. Tevens toont hij een serie foto’s die in 1998 werd bekroond met de Kodak Award (VS). Ter gelegenheid van deze dubbelexpositie verschijnt een boek.
De expositie wordt officieel geopend op zondag 14 januari om 15.00 uur door de burgemeester van de gemeente Heeze-Leende, Paul Verhoeven.

U bent van harte welkom!

Met vriendelijke groet,
Hanneke Pisa en Truus Prozée

Peter van den Braken Centrum             Openingstijden: zaterdag en zondag 14.00 – 17.00 uur
Heezerweg 2                                            Eerste en tweede kerstdag gesloten
6029 PP STERKSEL                                 www.petervandenbrakencentrum.nl
                                                                    info@petervandenbrakencentrum.nl
                                                                    tel. 040 - 226 60 19 / 06 - 30 16 50 12